• Tijdens de eerste editie van 't Wonder trad Son Mieux op. Dit jaar maken onder andere BLØF, La Fuente en Rondé hun opwachting.  Ook Douwe Bob, Miss Montreal en Flemming treden op.
• Tijdens de eerste editie van 't Wonder trad Son Mieux op. Dit jaar maken onder andere BLØF, La Fuente en Rondé hun opwachting. Ook Douwe Bob, Miss Montreal en Flemming treden op. Foto: PR

Tweede editie ‘t Wonder: lekker eten en drinken en genieten van muziek

Nieuws 612 keer gelezen

WOERDEN • Lekker eten en fijne muziek: dat zijn de ingrediënten van ‘t Wonder. Het tweedaagse culinaire muziekfestival op het Exercitieterrein in Woerden beleeft op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni zijn tweede editie. 

Het rijtje met bands en artiesten dat naar het festival komt, is om je vingers bij af te likken. Onder andere BLØF, La Fuente en Rondé maken hun opwachting. Ook Douwe Bob, Miss Montreal en Flemming treden op. “Daarnaast willen we lokaal talent een kans geven zich te laten zien op ons podium”, laat Robert Boevé van evenementenbureau Vivre Productions weten. “Het doel is immers dat ‘t Wonder uitgroeit tot een festival voor én door Woerdenaren.”

Culinaire line up en straatacts
Ook dit jaar zijn er op het festivalterrein weer tal van Woerdense restaurants en horecazaken te vinden. Zo hebben De Pompier, Bistro Lokaal, Loef en Lij, Jiwa Social Club, restaurant De Woerdenaar en Choco Made hun medewerking al toegezegd. Verder is er een silent disco en komen er verschillende straatacts. Jonge festivalbezoekers kunnen zich laten schminken en meedoen aan workshops van KUVO.


• Tijdens ‘t Wonder zijn er allerlei versnaperingen verkrijgbaar, bereid door lokale restaurants.

Boevé hoopt dat ‘t Wonder minstens evenveel bezoekers trekt als vorig jaar. “Over het verloop van de eerste editie kan ik alleen maar heel tevreden zijn. De zon scheen, de sfeer was geweldig en de opkomst was boven verwachting. De komende jaren kijken we hoe het festival zich verder ontwikkelt.”

CuliNESSE
Het idee om juist in Woerden een festival te organiseren kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Vivre Productions organiseert al jaren CuliNESSE, het populaire festival aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam-Nesselande dat elk jaar duizenden bezoekers trekt. Boevé: “We willen ons concept ook op andere plaatsen uitrollen. Vrienden van ons uit Woerden vertelde ons dat Woerden hier ook open voor zou staan. Na onderzoek waren we verkocht en leerden we ook het mooie Exercitieterrein kennen. Dat is natuurlijk een prachtig festivalterrein. Na een gesprek met de gemeente en lokale horecaondernemers hebben we de knoop doorgehakt en zijn we aan de slag gegaan.”


• Lekker eten en drinken op ‘t Wonder.

Over een naam hoefden ze niet lang na te denken. “We wilden een naam die past bij de stad. Het verhaal van het Wonder van Woerden kent elke inwoner wel. In 1576, tijdens het beleg van Woerden door de Spaanse troepen, dreigde er hongersnood. Toen gebeurde het wonder. Via de Oude Rijn zwommen er allemaal vissen de stad binnen. De inwoners konden de vissen makkelijk uit het water halen. Niet veel later trokken de belegeraars zich terug.”

Hele gezin
‘t Wonder vandaag de dag is een festival dat een breed publiek aanspreekt. Boevé: “Het is één van de weinige festivals in Nederland waar je met het hele gezin naartoe kan. Dat is toch wel uniek. Jong en oud kan genieten van muziek, lekker eten en allerlei leuke activiteiten.” Zelf is hij zeker van de partij, al is het maar om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Wanneer hij tevreden is? “Als ik mensen zie genieten van wat er zoal te beleven valt tijdens ‘t Wonder.”

De ticketverkoop is begonnen. Tickets zijn online verkrijgbaar via onderstaande website.

www.twonder.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bart Somers bij het stalen sculptuur 'In het hoofd van je moeder'.
Stalen sculptuur in tuin Woerdense Petruskerk Nieuws 26 apr, 12:46
• Leerlingen van het Technasium van het Minkema College met het 'bestekrek' en de 'cd-lamp'.
'Bestekrek' winnaar van upcycle-project Minkema College en Duurzaamheidswinkel Nieuws 26 apr, 11:57
• Muziek tijdens een 'tussenstop' van de Thuisbus.
Thuisbus gaat weer rijden door Woerden en omliggende dorpen Nieuws 25 apr, 17:07
• Leegstaande woning aan de Molenweg.
Sloop van woningen aan Molenweg en Nieuwstraat in Zegveld Nieuws 25 apr, 16:04
• Net als in 2023 is er ook dit jaar weer veel muziek tijdens Bevrijdingsdag in Woerden.
Herdenkingen en viering Bevrijdingsdag in Woerden Nieuws 25 apr, 13:35
• Julia Groen en Gwenn Hoogenboom spraken met Joke de Wissel (foto). Zij is een van de organisatoren van het plaatsen van een monument ter nagedachtenis aan de in 1943 overleden bemanning van een neergestorte Britse bommenwerper bij de boerderij van haar grootouders.
Fotoproject 'Conflict' in Woerdense Petruskerk Nieuws 25 apr, 13:34
• Hester Korver van de Woerdense Vakantieweek en Kasper Tappel van BPA.
BPA komende drie jaar sponsor Woerdense Vakantieweek Zakelijk 25 apr, 10:00
• Sven van der Plank van Siveo '60.
Siveo '60 bijna veilig: 'We moeten vooral niet gaan rekenen' Sport 25 apr, 10:00